Тристороння газова зустріч пройде 25 вересня - джерело

Четвер, 24 вересня 2015, 15:07

Тристороння зустріч щодо газу між Росією, Україною та Єврокомісією відбудеться 25 вересня в Брюсселі.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" співрозмовник, близький до однієї із сторін переговорів.

У зустрічі крім делегації Міненерго Росії очікується участь глави "Газпрому Олексія Міллера, повідомило Агентству газової інформації джерело, знайоме з ситуацією.

У свою чергу джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в українському уряді повідомило про готовність глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва відвідати Брюссель 25 вересня.

Реклама:

У Міненерго РФ поки не підтверджують цю інформацію.

Раніше, 22 вересня, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що розраховує на підписання тристоронньої угоди про постачання російського газу 25 вересня.

Як повідомлялося, два тижні тому Росія і Єврокомісія погодили умови так званого "зимового пакета" щодо поставок газу в Україну. Минулого тижня він був узгоджений "Газпромом" і "Нафтогазом України".

Він передбачає надання європейською стороною Києву 500 млн доларів на закупівлю російського газу для додаткового закачування в сховища напередодні зими, а з російської - припинення на зимовий період дії правила "бери або плати" та надання знижки до ціни контракту за рахунок мита.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: