"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай очікує зростання ВВП в поточному році на 7%

Четвер, 24 вересня 2015, 14:00

ВВП КНР зросте в поточному році на 7%, що на 0,3% нижче, ніж в 2014 році.

Про це йдеться у доповіді Банку Китаю, передає ТАСС.

"До кінця року промислові підприємства Китаю будуть демонструвати помірне зростання унаслідок уповільнення темпів зростання китайської економіки і наявності факторів невизначеності на зарубіжних ринках", - вказується в документі.

Експерти банку зазначають, що, незважаючи на пом'якшення монетарної політики Народного банку Китаю шляхом зниження ставок за кредитами і зниження норми обов'язкових резервів, ряд компаній як і раніше стикається з труднощами при залученні середньострокових і довгострокових позик.

Реклама:

"Брак позикових коштів та жорсткі вимоги уряду Китаю щодо захисту навколишнього середовища сповільнюють процес технічного переозброєння традиційних галузей китайської промисловості", - йдеться в доповіді.

При цьому темпи зростання індексу споживчих цін - ключового показника рівня інфляції в країні - повинні становити 1,6%, що на 0,4% нижче значення 2014 року.

У Китаї відбувається поступове уповільнення темпів зростання національної економіки. Так, в 2010 році цей показник знаходився на рівні 10,4%, в 2011-му - 9,2%, а в 2012-му - 7,8%. За підсумками 2013 року темпи зростання економіки Китаю сповільнилися до 7,7%, а в минулому році - до 7,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!