Акції Volkswagen зростають після відставки голови компанії

Четвер, 24 вересня 2015, 12:49

Акції автоконцерну Volkswagen зросли на 4,6% на відкритті торгів на Франкфуртській фондовій біржі на тлі оголошення глави концерну про свою відставку.

Про це пише "Російська служба ВВС".

Вартість акцій на відкритті становила 116,6 євро. Акції автоконцерну показують зростання другий день поспіль: у середу вони зросли на 4%. Зростання експерти пояснюють підвищеним попитом після двадцятивідсоткового падіння на початку тижня.

Напередодні голова правління Volkswagen Мартін Вінтеркорн подав у відставку після того, як компанію викрили в заниженні показників шкідливих вихлопів в двигунах деяких моделей.

Реклама:

"Volkswagen потребує нового старту - в тому числі і в плані кадрів. Я звільняю місце і йду у відставку, щоб розчистити місце для нових людей", - заявив Вінтеркорн.

Американське агентство охорони довкілля виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який включає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації.

За деякими оцінками, невірні дані щодо вихлопів дизельних моделей компанії можуть стосуватися 11 млн автомобілів, а штрафи за поставку на ринок "фольксвагенів" з програмним забезпеченням, яке обманювало споживачів, становитимуть до 18 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: