"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева розповіла, коли повністю знімуть валютні обмеження

Четвер, 24 вересня 2015, 11:39

Національний банк України має намір повністю зняти валютні обмеження, введені у вересні 2014 року і лютому 2015 року, ближче до середини 2016 року.

Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарева, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми почали поступову лібералізацію всіх наших адміністративних обмежень", - сказала вона у відеозверненні до учасників Одеського фінансового форуму.

"Більше того, наше завдання на сьогоднішній день не тільки прибрати всі адміністративні обмеження, які були введені в вересні минулого року і в лютому цього року, але ми хочемо вийти з цих обмежень в абсолютно нове життя, життя без декрету про валютне регулювання, датованим 1993 роком. Він застарів ще 1998 роцi", - заявила глава НБУ.

Реклама:

За її словами, Нацбанк вже почав лібералізацію і поступове скасування обмежень, але "повне скасування ми готуємося зробити, напевно, до середини наступного року".

"Це все відбувається етапами, в середині наступного року ми хочемо вийти в зовсім нове валютне регулювання", - сказала Гонтарева.

Глава Нацбанку пояснила, що регулятор вводив адміністративні обмеження виключно тому, що в країні не працювали інші інститути влади: податкова, митниця, фінмоніторинг, судова система, прокуратура, регулювання ринку держфінпослуг і ринку цінних паперів.

"Однозначно лібералізація ринку, яка нас чекає, має на увазі, що всі інші інститути влади почнуть добре працювати, і ми в це віримо, ми допомагаємо їм здійснювати наші реформи", - сказала Гонтарева.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!