Мінінфраструктури виділить 100 мільйонів на ремонт доріг західних областей

Середа, 23 вересня 2015, 19:56

Міністерство інфраструктури планує вкласти вивільнені 100 мільйонів євро з кредитної угоди з ЄБРР на ремонт доріг західних областей.

Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

Як наголошується, вивільнені кошти  за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку Міністерство інфраструктури планує направити на ремонт доріг Н-09 Мукачево - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Львів та Н-13 Львів - Самбір - Ужгород.

"За попередніми оцінками загальний обсяг вивільнених коштів за кредитною угодою із ЄБРР може становити до 100 млн євро. Економія коштів виникла через зміну структури проекту, курсову різницю, а також високу конкуренцію на відкритих тендерах, що дало можливість заключити договори підряду на нижчі від очікуваних суми", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі зазначили, що протягом останніх місяців Мінінфраструктури спільно з "Укравтодором" та ЄБРР обговорювали варіанти перерозподілу вивільнених коштів кредиту на інші автомобільні дороги в Україні.

"З урахуванням важливості транспортного сполучення, інтенсивності транзитного руху і природних особливостей регіону Міністерство інфраструктури та "Укравтодор" вважають за доцільне спрямувати ці кошти на капітальний ремонт доріг західних областей: Н-09 Мукачево-Львів на ділянці Івано-Франківськ - Рахів та Н-13 Львів-Самбір-Ужгород на ділянці Львів-Самбір", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: