Комітет ISDA узяв ще один день для вивчення боргової операції України

Середа, 23 вересня 2015, 16:49

Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів (ISDA) узяв ще один день для вивчення питання, чи можна вважати боргову операцію України випадком некредитоспроможності у рамках механізму кредитних дефолтних свопів.

Про це повідомляється на сайті асоціації, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, наступна зустріч комітету з цього питання запланована 25 вересня 2015 року.

Раніше повідомлялося, що Україна 27 серпня заявила про досягнення домовленості про реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу на суму близько 19,3 млрд доларів з комітетом кредиторів, що представляє тримачів цих українських зобов'язань приблизно на 9 млрд доларів.

Реклама:

Передбачається, що Україні буде негайно списано 20% основного боргу, а терміни погашення решти суми будуть відсунуті на чотири роки - з 2015-2023 на 2019-2027 роках.

У рамках угоди, реструктуризації підлягають також єврооблігації України на 500 млн доларів з погашенням 23 вересня.

Якщо ISDA визнає, що невиплата за вказаними цінними паперами є дефолтом, це спричинить спрацьовування механізму розрахунку за кредитними дефолтними свопами.

18 вересня 2015 року інвестори звернулися в ISDA за роз'ясненням, чи є реструктуризація євробондів на 500 млн доларів дефолтом. За підсумками першої зустрічі 22 вересня, комітет вирішив повторно зібратися 23 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!