"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МАУ оцінила можливі збитки від "авіасанкцій" проти РФ у 35 мільйонів на рік

Середа, 23 вересня 2015, 15:00

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" оцінює збитки від введення Україною санкцій проти авіакомпаній РФ та можливих відповідних санкцій з боку Росії більш ніж $35 млн на рік.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву компанії.

Зокрема, в компанії порахували, що після введення санкцій проти російських авіаперевізників і в разі застосування зустрічних санкцій до українських авіакомпаній (у разі заборони виконувати прямі рейси з Києва в Москву, Санкт-Петербург, Калінінград) втрати МАУ складуть: $19,6 млн в рік від виконання рейсів, $5,8 млн в рік доходів від рейсів маршрутної мережі МАУ і за $850 тис. щомісяця від простою трьох повітряних суден, задіяних для виконання рейсів.

Втрати обсягу пасажирів, що перевозяться у/з і через аеропорт "Бориспіль" компанія оцінює в 299 тис. людей в рік.

Реклама:

Крім того, за даними авіаперевізника, збитки від заборони літакам МАУ використовувати повітряний простір РФ (введений в минулому році – ІФ) для транзиту при виконанні рейсів у Казахстан, Узбекистан, Китай, Таїланд, становлять $6,4 млн в рік.

Як відомо, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції проти Росії 16 вересня. Під санкції потрапив ряд російських авіакомпаній, у тому числі найбільша – "Аерофлот".

Аналогічні санкції введені відносно державіакомпаній РФ "224 льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" та інші.

У вівторок керівник аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне пояснив, щосанкції не забороняють російським компаніям літати в Україну.

Авіакомпанія МАУ контролюється олігархом Ігорем Коломойським.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: