МВФ закликав кредиторів України підтримати реструктуризацію

Середа, 23 вересня 2015, 10:18

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликає міжнародних кредиторів України підтримати реструктуризацію зовнішніх боргів країни.

Про це сказано в листі Лагард до фінансового співтовариства, пишуть "Українські новини".

"Активна участь всіх власників українських євробондів у реструктуризації боргу є дуже важливою, тому що Україні в рамках зазначеної програми поки що не вистачає коштів для обслуговування заборгованості на колишніх умовах", - сказано в ньому.

"Разом із владою України й Комітетом кредиторів я закликаю всіх кредиторів підтримати цю пропозицію України з реструктуризації боргу", - просить голова МВФ.

Реклама:

За даними Лагард, попри дуже складні обставини уряду України вдалося домогтися прогресу відповідно до умов фонду, і ці зусилля влади почали приносити перші результати.

Вона зазначає в листі, що економіка України починає відновлюватися, а валютний ринок уже якийсь час демонструє стабільність, поступово вертається довіра до банківської системи, а інфляція знижується.

Умови реструктуризації боргу, про які Україна домовилася з комітетом кредиторів, відповідають цілям програми МВФ і покликані забезпечити стабільність і передбачуваність боргу України й фінансування зазначеної програми в повному обсязі.

Лист Лагард до фінансового співтовариства щодо України
Лист Лагард до кредиторів України

Як відомо, Україна домовилася про списання 20%, або 3,8 млрд доларів зовнішніх боргів з 19,3 млрд доларів.

Під цю реструктуризацію підпадають і вищевказані папери.

Однак власники єврооблігацій на 500 млн доларів виступили проти умов реструктуризації цього випуску й загрожують зірвати боргову операцію.

Верховна Рада затвердила умови реструктуризації, а президент Петро Порошенко їх схвалив, підписавши відповідний пакет законів.

Кабінет міністрів 22 вересня повідомив, що Україна має намір провести збори всіх власників євробондів, реструктуризація яких пройде 4 жовтня.

Тоді ж Міністерство фінансів заявило про намір завершити реструктуризацію зовнішніх боргів до 1 грудня поточного року й призупинило всі виплати за зовнішніми зобов'язаннями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: