У Яресько допускають зниження рейтингів України через зупинку виплат

Вівторок, 22 вересня 2015, 20:36

Міністерство фінансів допускає зниження рейтинговими агентствами суверенного рейтингу України через рішення щодо тимчасового зупинення платежів у рамках реструктуризації боргу.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

"З метою завершення реструктуризації державного та гарантованого державою боргу, Кабінет міністрів тимчасово зупиняє виплати за деякими державними та гарантованими державою запозиченнями (основна сума боргу та відсоткові платежі)", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, дане тимчасове зупинення платежів є технічним заходом.

Реклама:

"Тимчасове зупинення платежів розповсюджується на 9 з 14 серій ОЗДП та гарантованих державою єврооблігацій ДП "Фінінпро", що входять до периметру реструктуризації, включаючи єврооблігації з погашенням у вересні та жовтні 2015 року", - повідомляє прес-служба.

У Мінфіні наголосили, що тимчасове зупинення платежів не включає будь-які ОЗДП та гарантовані державою єврооблігації ДП "Фінінпро", які не передбачають здійснення будь-яких виплат у період з 23 вересня до 1 грудня 2015 року.

"Дане рішення щодо тимчасового зупинення платежів у рамках реструктуризації боргу очікувано може призвести до подальшого технічного зниження рейтинговими агентствами суверенного рейтингу України. Проте ця дія рейтингових агентств є очікуваною, технічною і тимчасовою", - йдеться у повідомленні.

Одразу після юридичного завершення процесу реструктуризації, у Мінфіні очікують перегляду та підвищення суверенного рейтингу з боку міжнародних рейтингових агенцій, як це відбулося під час та після юридичного оформлення угоди з перепрофілювання єврооблігацій "Укрексімбанку" та "Ощадбанку".

"Потенційне зниження суверенних рейтингів України не матиме значного впливу на процес реструктуризації боргу", - зазначили у Мінфіні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!