Аваков запевняє, що знає, де перебуває Клименко

Вівторок, 22 вересня 2015, 20:19

Українським правоохоронцям відомо про місцеперебування екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, у разі його повернення в Україну буде вжито всіх заходів для притягнення його до відповідальності.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Якщо він визнає за необхідне з'явитися в Україні, нехай з'являється, ми приймемо його покаяння і визначимо міру відповідальності", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.

Відповідаючи на запитання про те, чи перевіряли адресу та місцезнаходження Клименка після зроблених ним заяв, глава МВС сказав: "Ми і так знаємо, де він і що з ним. Слідчі оперативні дії, які ми там проводимо, ми не коментуватимемо".

Реклама:

При цьому Аваков не уточнив, де саме, за даними українських правоохоронців, перебуває Клименко.

Він також звернувся через ЗМІ до Клименка: "Користуючись нагодою... приїжджайте, пане Клименко, ми чекаємо на вас".

Як відомо, в Україні Клименку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у зв'язку з розслідуванням кримінального провадження стосовно нього за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою), а також підозрою в організації незаконних схем ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки. Він перебуває в державному та міжнародному розшуку.

Генеральна прокуратура України розраховує отримати 24 вересня дозвіл Печерського районного суду Києва на проведення заочного розслідування проти колишнього міністра, а у разі приїзду в Україну Клименка буде затримано.

"Що стосується процедури спеціального досудового розслідування, так званого заочного засудження, то нині клопотання прокуратури ще розглядається... Учора було засідання суду з цього питання, і вже в четвер ми чекаємо, що буде ухвалено остаточне рішення за нашим клопотанням", - повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк журналістам у Києві у вівторок.

Він зазначив, що в Генпрокуратурі розцінюють як піар-акцію заяву Клименка про намір повернутися в Україну.

"Немає ніяких підстав заявляти, що він буде на території України. Якщо він прибуде, то, звісно, є відповідна процедура, його буде затримано і заарештовано", - сказав Горбатюк.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: