Акції автоконцернів впали максимальними темпами за 7 років через Volkswagen

Вівторок, 22 вересня 2015, 19:51

Європейські фондові індекси знизилися у вівторок, при цьому акції автомобілебудівних компаній впали рекордними темпами з 2008 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 знизився за підсумками торгів на 3,12% - до 346,67 пункту.

Індекс найбільших підприємств єврозони Euro Stoxx 50 опустився у вівторок на 3,41%, британський FTSE 100 - на 2,83%, французький CAC 40 - на 3,42%, німецький DAX - на 3,8%.

Реклама:

Головною новиною на європейському ринку став скандал з участю німецького автоконцерну Volkswagen, який звинувачується в неодноразових маніпуляціях з тестами на екологічність автомобілів в США.

Ринкова вартість Volkswagen впала на 20% після обвалу на 19% в понеділок; за останні два дні торгів компанія втратила 35% ринкової вартості.

Компанія повідомила про те, що невірні показники викидів шкідливих речовин в атмосферу можуть спостерігатися у 11 млн автомобілів по всьому світу. На виправлення ситуації фірма зарезервувала 6,5 млрд євро, які будуть відображені в її фінансовій звітності.

Слідом за Volkswagen подешевшали папери інших європейських автоконцернів: міністр фінансів Франції Мішель Сапен, як передають французькі ЗМІ, наполягає на масштабних перевірках цієї галузі в Європі.

Акції німецьких автовиробників Daimler і BMW знизилися в ціні відповідно на 6,1% і 5,1%. Peugeot втратив 8,8%, Renault - 7,1%.

В цілому на європейському фондовому ринку зберігається волатильність після того, як минулого тижня Федеральна резервна система залишила без зміни базову процентну ставку на побоюваннях з приводу темпів зростання світової економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!