"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Раді теж відмовилися від "Доктора Веба"

Вівторок, 22 вересня 2015, 17:05

Апарат Верховної Ради скасував процедуру закупівлі для парламенту ліцензій антивірусного програмного забезпечення російської IT-Компанії "Доктор Веб", яка потрапила під санкції.

Про це сказано у відповіді апарату парламенту у відповідь на запит "Українських новин".

"Оголошену раніше процедуру закупівлі ліцензії на право користування антивірусним програмним забезпеченням поштового сервера "Доктор Веб" було скасовано", - сказано в ньому.

У повідомленні зазначено, що апарат парламенту не закуповує товари, роботи чи послуги в юридичних осіб, які потрапили під санкції.

Реклама:

Як відомо, 16 вересня президент Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 2 вересня щодо накладання санкцій на осіб і компанії, які сприяли анексії Криму та конфлікту на Донбасі. У санкційні списки увійшли переважно російські фізичні та юридичні особи.

Зокрема, у переліку компаній, що потрапили під санкції, перебувають російські IT-компанії "Доктор Веб" та "Лабораторія Касперського".

Міністерство освіти й науки України вирішило деінсталювати з комп'ютерів своїх працівників антивірусне програмне забезпечення компанії "Доктор Веб".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!