"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українцям обіцяють відкрити доступ до земельного кадастру з 6 жовтня

Вівторок, 22 вересня 2015, 16:17

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує до 6 жовтня цього року відкрити доступ до Державного земельного кадастру для всіх українців.

Про це в ході прес-конференції у вівторок повідомив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, передає УНІАН.

"До 6 жовтня ми повинні відкрити реєстри для того, щоб кожна людина могла побачити, кому належить та чи інша земельна ділянка за номером земельного кадастру", - сказав Зубко.

Крім того, він додав, що на сьогодні вже відкрито реєстри для нотаріусів, які можуть брати витяги із земельного кадастру для здійснення нотаріальних дій.

Реклама:

Зубко також повідомив, що презентація концепції децентралізації у сфері земельних відносин у рамках децентралізації земельної сфери запланована на засідання Кабінету міністрів, що відбудеться 23 вересня.

Як повідомлялося, у середині серпня Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру у рамках урядової політики розширення доступу до Державного земельного кадастру запустила електронну послугу надання приватним і державним нотаріусам доступу до земельного кадастру для видачі з нього витягів.

Тоді доступ до бази даних Державного земельного кадастру України отримали майже 100 нотаріусів. За словами нотаріусів, вартість підключення до послуги з усіма витратами становить 8 тисяч гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: