Ціни на золото знижуються слідом за акціями і сировиною

Вівторок, 22 вересня 2015, 15:57

Ціни на золото знижуються на тлі спаду на фондових і сировинних ринках.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.130,96 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.133,10 долара при закритті торгів у понеділок, а ф'ючерси в США з поставкою в грудні подешевшали на 1,90 долара до 1.130,90 долара за унцію.

Підтримку ринку дає репутація золота як низькоризикованого активу, тоді як дорогоцінні метали, використовувані в промисловості - платина, паладій і срібло - подешевшали більш ніж на 1%.

Реклама:

Збереження низьких ставок ФРС також сприятливо для золота, яке не приносить процентний дохід.

На думку голови Федерального резервного банку Атланти Денніса Локхарта, ФРС може підвищити процентні ставки цього року. Він сказав, що центробанк не підвищив ставки минулого тижня, щоб не дозволити нестабільності на світовому ринку вплинути на американську економіку.

Тепер інвестори чекають коментар глави ФРС Джанет Йеллен, яка виступить в четвер.

Запаси найбільшого у світі забезпеченого золотом ETF-фонду SPDR Gold Shares в понеділок знизилися на 0,53% до 674,61 тонн, що стало першим зниженням майже за два тижні.

Швейцарія в серпні збільшила експорт золота в Китай і Гонконг майже в два рази в порівнянні з липнем, за даними швейцарської митниці.

Срібло торгувалося по 15,04 долара за унцію в порівнянні з 15,16 долара до закриття торгів в понеділок, платина коштувала 955,49 долара проти 966 доларів, і паладій - 602,25 долара проти 611 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: