"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Казахстані просять ввести ембарго на російські товари - ЗМІ

Вівторок, 22 вересня 2015, 13:09

У Казахстані збираються ввести ембарго на товари з Росії.

Про це пише КазТАГ з посиланням на інформоване джерело в Астані.

За його даними, в число товарів, яким будуть побудовані торгові бар'єри, увійдуть автомобілі, склотара, акумулятори, м'ясо птиці, яйця, борошно і макарони, соки і напої, хвилястий шифер, кабелі та проводи, дріжджі, олія та жири, патока, кондитерські вироби, мастильні матеріали, залізничне лиття, охолоджуюча рідина.

Стало відомо, що автозбиральні  підприємства - АТ "Азія Авто" і "Асоціація казахстанського автомобільного бізнесу", глава якої Андрій Лаврентьєв очолює Костанайський автоскладальний завод, лобіюють в міністерстві з інвестицій та розвитку надання їм виключного права на ввезення з РФ автомобілів для продажу через дилерські мережі .

Реклама:

У свою чергу ТОО "ЕвроКрісталл" і АТ "Скляна компанія САФ" просять державу встановити квоти на ввезення склотари з Росії, ввести екозбір на склотару у розмірі Т7-8 на одну умовну пляшку.

Також ці компанії просять державу здійснювати ввіз склотари на територію Казахстану тільки на основі підтвердження цільового призначення ввезеного товару для випуску напоїв.

ТОО "Кайнар-АКБ", що випускає акумулятори в Талдикоргані, просить встановити квоти на ввезення продукції конкурентів з Росії.

У якості однієї з основних заходів з видавлювання російської продукції пропонується посилити контроль за ввезеними і реалізованими в Казахстані акумуляторами на предмет відповідності технічному регламенту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: