"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Запорізька компанія розікрала мільйони на електроніці для Міноборони

Вівторок, 22 вересня 2015, 11:31

МВС розслідує завищення цін на поставки мікросхем, діодів, транзисторів та іншої електроніки для української авіації і бронетехніки в 2014 - 2015 роках.

Про це стало відомо з визначення Подільського суду Києва, пише "Перша інстанція".

Згідно з рішенням суду, співробітники МВС отримали доступ до документів підприємств оборонно-промислового комплексу для розслідування справи про розтрату держкоштів, виділених на оборонне замовлення. Розслідування було розпочато 13 серпня 2015 за ознаками злочину.

Слідчі МВС з'ясували, що за 1,5 року між запорізької компанією "Промелектроніка" і держпідприємствами оборонно-промислового комплексу, в тому числі, ДП "МФ "Артем"," НВО "КЗА ім. Г.І. Петровського", ТОВ "Радіовимірювач", ДП "Київський бронетанковий завод", ДП "Авіакон", ДП "Запорізький авіаремонтний завод "Мігремонт", ДП "Новатор", КП "НВК "Іскра", було укладено низку договорів на поставку комплектуючих до військової техніки на загальну суму 40 млн гривень.

Реклама:

Запорожці поставляли блоки, мікросхеми, діоди, транзистори, електровакуумні прилади, контактори, електротехнічне обладнання та т.д, пише видання.

У ході досудового розслідування встановлено "протиправний характер діяльності посадових осіб "Промелектроніки", в результаті чого державі завдано збитків", сказано в матеріалах кримінального провадження.

Зокрема, підприємство підозрюється в завищенні цін на свою продукцію.

Співробітники МВС тепер мають намір встановити джерело походження комплектуючих виробів до військової техніки, їх якість, а також факти завищення "промелектроніки".

Згідно з даними державного реєстру юридичних осіб, власниками "Промелектроніки" є Сергій, Олена і Анастасія Гусаки.

Компанія "Промелектроніка" спеціалізується на оптових і роздрібних постачаннях радіоелектронних компонентів вітчизняного та імпортного виробництва: цифрових і аналогових інтегральних мікросхем, транзисторів, діодів, конденсаторів, резисторів, електронних ламп, газорозрядних приладів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: