Moody's присвоїв єврооблігаціям "Ощадбанку" рейтинг Са

Вівторок, 22 вересня 2015, 09:42

Міжнародне рейтингове агентство Moody's присвоїло довгостроковий рейтинг в інвалюті єврооблігаціями Державного Ощадного банку рейтинг Са.

Про це йдеться в повідомленні агентства, пишуть "Українські новини".

Як зазначається, вищевказані єврооблігації були реструктуровані, строки їх погашення наступають в 2023 і 2 025 роках замість 2016 і 2018 року.

Прогноз по даному рейтингу залишається "негативним".

Реклама:

У той же час Moody 's відкликало довгостроковий рейтинг в іноземній валюті Са, який був присвоєний раніше цими паперами.

За класифікацією рейтингового агентства, боргові зобов'язання з рейтингом Ca є високоспекулятивними і, ймовірно, знаходяться в стані дефолту або близькі до дефолту.

При цьому існує певна ймовірність виплати основної суми боргу і відсотків по ньому.

Як відомо, в червні "Ощадбанк" успішно завершив переговори зі спеціальним комітетом кредиторів щодо перепрофілювання двох випусків єврооблігацій з погашенням в 2016 і 2018 роках і субординованого кредиту з погашенням в 2017 році на загальну суму 1,3 млрд доларів.

Нагадаємо, після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на 17,5 млрд доларів Мінфін з 13 березня почав консультації з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу приблизно на 23 млрд доларів, щоб заощадити виплати в період дії програми на 15,3 млрд доларів.

В периметр реструктуризації були також включені зобов'язання "Ощадбанку", "Укрексімбанку" та "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!