"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Банкір Путіна" подав позов проти Кремля на 10 мільярдів доларів - ЗМІ

Вівторок, 22 вересня 2015, 08:55

Російський олігарх Сергій Пугачов, якого також називають "банкіром Путіна" через його вплив в Кремлі подав до суду проти Росії на суму більше $10 млрд.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на джерела, близькі до Пугачова.

Позов був поданий в Постійну палату третейського суду в Гаазі.

Як наголошується, юристи Пугачова повідомлять про суть позову в Парижі 22 вересня.

Реклама:

Раніше банкір звинуватив російську владу у привласненні чотирьох активів загальною вартістю $15 млрд.

Як пише РБК, Пугачов був основним бенефіціаром Межпромбанка, який влітку 2010 року був позбавлений ліцензії, а пізніше збанкрутував. Після цього ЦБ, який був основним кредитором банку, отримав під заставу активи, які контролювалася Об'єднаній промисловій корпорацієй Пугачова.

Восени 2013 року проти Пугачова, який покинув до того часу Росію, було порушено першу кримінальну справу. За даними слідства, Пугачов викрав 28 млрд руб., які Банк Росії виділив Міжпромбанку в якості беззаставних кредитів.

Пізніше Пугачову було пред'явлено нове звинувачення. Як встановило слідство, в 2009 році року Межпромбанк видав 120 кредитів підконтрольним йому організаціям на суму 64 млрд руб.

Кредити були забезпечені 100% акцій кіпрської компанії ОПК Mining Limited, яка належала Єнісейській промисловій корпорації. Пізніше Пугачов розірвав договори про заставу, завдяки чому позбавив Межпромбанк можливості звернути стягнення на кіпрський актив.

Агентство страхування вкладів звернулося до влади Великобританії, куди переселився Пугачов, з проханням заарештувати його активи.

На початку червня британська влада погодилися розглянути запит про екстрадицію банкіра на батьківщину. Йому було заборонено залишати територію Англії та Уельсу.

На початку липня Пугачов залишив Лондон, мотивуючи це тим, що йому погрожують вбивством. Неофіційно повідомлялося, що він виїхав у Францію.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!