Місія МВФ розпочинає роботу в Україні

Вівторок, 22 вересня 2015, 08:47

В Україні 22 вересня розпочинає свою роботу місія Міжнародного валютного фонду.

Про це пише DW.

Як зазначається у повідомленні, міністр фінансів України Наталія Яресько розраховує отримати черговий транш кредиту в межах програми EFF за підсумками роботи місії МВФ у Києві.

"З 22 вересня в Україні перебуватиме місія МВФ, яка перевірятиме, чи слідуємо ми програмі фонду чи ні. Ми очікуємо, що ми успішно отримаємо п'ятий транш і продовжимо збільшувати наші резерви", - заявила Яресько.

Реклама:

Місія МВФ працюватиме в Україні з 22 вересня по 2 жовтня. Вона перевірятиме впровадження українською владою структурних перетворень та боротьбу з корупцією.

Як відомо, в кінці липня Рада директорів МВФ схвалила виділення другого траншу кредиту на суму SDR1182,1 млн (1,7 млрд доларів).

Місія МВФ в рамках першого перегляду програми EFF працювала в Києві з 12 травня по 11 червня. Спочатку планувалося, що її робота завершиться в кінці травня - початку червня, щоб до кінця червня могло бути прийнято рішення про виділення другого траншу за програмою EFF.

Однак місія оголосила про узгодження на рівні експертів питання про перший огляді програми тільки на початку липня.

В цілому схвалена в березні цього року чотирирічна програма розширеного фінансування EFF загальним обсягом 17,5 млрд доларів передбачає виділення МВФ Україні в 2015 році чотирьох траншів. Перший транш у розмірі 5 млрд доларів вже виділено. Розмір решти становитиме за 1,7 млрд доларів.

У наступні три роки планується виділяти по чотири транші щорічно, розмір кожного - 620-630 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!