"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пінчук хоче від Коломойського ще 500 мільйонів доларів - Герус

Понеділок, 21 вересня 2015, 20:52

28 вересня в Лондоні почнеться арбітраж між Віктором Пінчуком та співвласниками групи "Приват" - Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

Про це на своїй сторінці facebook пише виконавчий директор Concorde Capital Андрій Герус.

За його даними, суперечка триває за невиплачені дивіденди "феросплавного холдингу", який сторони домовилися створити в Женеві в 2006 році. Розмір претензій Пінчука - понад $ 500 млн.

Це не перша судова тяганина між мільярдерами.

Реклама:

Рівно через тиждень у Лондоні розпочнеться арбітраж між Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком. Предмет - невиплачені...

Posted by Andriy Gerus on 21 сентября 2015 г.
У 2013 році Пінчук звертався до Високого суду Лондона з претензіями до Коломойського і Боголюбова.

Пінчук заявив, що "приватівська" компанія "Солайм" у 2004 році купила у держави 93% акцій Криворізького залізорудного комбінату в його інтересах. Відтоді КЗРК перебував в довірчому управлінні "Привату". У 2007 році 50% акцій комбінату купив Рінат Ахметов.

Пінчук просить британський суд змусити Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова визнати, що акції КЗРК перебували і перебувають у довірчому управлінні на його користь і компенсувати збиток від володіння комбінатом групою "Приват". У тому числі й виплатити весь прибуток КЗРК за весь цей час. В якості дивідендів комбінат заплатив акціонерам з 2005 року понад $ 500 млн.

У рамках цього розгляду стало відомо, що в 2006 році бізнесмени домовилися про створення спільного холдингу у складі Марганецького та Орджонікідзевського ГЗК, Нікопольського, Запорізького і Стаханівського феросплавних заводів.

Боголюбов і Коломойський отримав в об'єднанні 50%, Пінчук - 30%, ще 20% - група VS Energy, яка допомагала учасникам суперечки в переговорах. Згодом, за даними Коломойського, Пінчук продав VS Energy ще 5% холдингу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: