"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укркондпром" знову скаржиться на Білорусь

Понеділок, 21 вересня 2015, 18:13

"Укркондпром" закликає уряд вжити заходів у відповідь на дискримінаційні дії Білорусі.

Про це йдеться у повідомленні асоціації.

Як зазначається, своїм зверненням  "Укркондпром" відреагував на рішення Ради міністрів Республіки Білорусь запровадити дискримінаційну процедуру - обов’язкову санітарно-гігієнічну експертизу імпортної продукції.

Глава "Укркондпрому" Балдинюк відзначив, що в зв’язку із цим рішенням, введення українських товарів в обіг на ринок Білорусі починаючи з 27 серпня 2015 року істотно обмежене.

Реклама:

Балдинюк підкреслив, що своїми діями Білорусь відверто порушує Угоду про вільну торгівлю СНД від 2011 року.

"Обов’язкова санітарно-гігієнічна експертиза в Білорусь не розповсюджується на продукцію, походженням із країн-членів Євразійського економічного союзу, зокрема Росії, та на товари білоруського виробництва, йдеться у повідомленні.

В Асоціації відмітили, що Білорусь щороку вдається до різних технологій блокування доступу українських виробників до свого ринку, які порушують міжнародні зобов’язання Білорусії.

"Білорусія, експлуатуючи український ринок в режимі найбільшого сприяння, який забезпечується їй Українською стороною, і маючи позитивне торговельне сальдо з Україною в розмірі близько півмільярда доларів США, сама вдається до незаконних адміністративних методів блокування доступу українських товарів до білоруського ринку", - зазначив Балдинюк.

За попередніми підрахунками Асоціації, збитки вітчизняної кондитерської галузі внаслідок таких заходів Білорусії вже становили близько 40 млн грн і продовжують збільшуватись.

Нагадаємо, 16 травня 2014 року рада міністрів Білорусі прийняла постанову № 469 "Про ліцензування імпорту окремих видів макаронних виробів, а також кондитерських виробів і сировини для їх виробництва за меж єдиної митної території Митного союзу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: