"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" обиратиме начальників потягів за конкурсом

Понеділок, 21 вересня 2015, 16:14

З метою підвищення рівня сервісу на залізницях України після створення ПАТ "Укрзалізниця" працівники на посади начальників поїздів прийматимуться на основі конкурсного відбору.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Як зазначається, уже до кінця вересня буде розроблена відповідна нормативна база.

За словами директора з корпоративного управління та мотивації персоналу Оксани Маріної, спочатку взяти участь у конкурсі на вакантні посади начальників поїздів буде запропоновано начальникам поїздів, у яких закінчився контракт, а також провідникам пасажирських вагонів.

Реклама:

Згідно із повідомленням, перш за все, кандидати на посаду начальника поїзда повинні мати повну вищу освітувідповідного напряму підготовки, а також не менше двох років стажу роботи в сфері обслуговування пасажирів на шляху прямування поїзда.

Серед необхідних умов - задовільний стан здоров’я та відсутність медичних протипоказань до виконання службових обов’язків, відсутність правопорушень за останні роки роботи, висока стресостійкість, уміння приймати рішення в складних ситуаціях та лідерські якості.

А для фірмових поїздів та поїздів міжнародного сполучення одним з критеріїв буде знання іноземних мов.

Конкурсний відбір буде проводитись у два етапи. Остаточне рішення про призначення на посаду прийматиметься колегіально. Претенденти, які відповідають вимогам, але не прийняті на роботу, будуть зараховані до резерву, а в разі вивільнення вакансії будуть призначені на посаду без повторного проходження конкурсу.

У подальшому конкурсний відбір планується запровадити і для провідників пасажирських вагонів та квиткових касирів. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!