"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ДНР" і "ЛНР" ввели "санкції" проти Курченка

Понеділок, 21 вересня 2015, 14:39

Лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко підписав указ про введення санкцій щодо бізнесмена Сергія Курченка і підконтрольних йому компаній.

Про це повідомляє інформагентство ДАН з посиланням на "адміністрацію" Захарченко, пише Hubs.

"У зв'язку зі зривом поставок компаніями Курченка бензину та паливно-мастильних матеріалів в республіку главою бойовиків "ДНР" підписаний указ, що забороняє Курченку і всім афільованим з ним особам і структурам здійснювати підприємницьку діяльність на території ДНР", - сказано в повідомленні.

Діяльність Курченка розслідується "на предмет ймовірного саботажу для дестабілізації ситауції" в "ДНР". До завершення розслідування Курченку і його представникам заборонено в'їзд до "ДНР".

Реклама:

Крім того, "указом" Захарченка вводиться пряме державне управління системою розрахунків платежів за постачання газу юридичним і фізичним особам.

Через годину глава самопроголошеної "Луганській народної республіки" Ігор Плотницкий слідом за "ДНР" ввів санкції проти Сергія Курченка.

Відповідний "указ" опублікований на сайті луганських сепаратистів "ЛуганскІнформЦентр".

"Провести розслідування зриву поставок нафтопродуктів компаніями Курченко С.В. на предмет виявлення злочинного наміру і саботажу в цілях дестабілізації соціально-політичної обстановки", - йдеться в тексті документа.

"Указ "також наказує" до закінчення перевірки заборонити Курченку і його представникам, а також особам, які перебувають з ним у договірних відносинах, в'їзд на територію "ЛНР", заборонити використання належних йому або афілійованим з ним особам активів і будь-які фінансові операції із зазначеними особами".

Також,  Плотницкий заборонив компаніям Курченка і пов'язаним з ним структурам поставляти бойовикам "ЛНР"ПММ і закуповувати в них вугілля та іншу продукцію.

Як відомо, Кучренко втік до Росії відразу ж після повалення Віктора Януковича.

В Україні та США проти нього розслідуються низку кримінальних справ і застосовуються санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: