"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держфінінспекція розпочала перевірку в "Укрбурштин"

Понеділок, 21 вересня 2015, 14:23

Державна фінансова інспекція розпочала перевірку ДП "Укрбурштин", яка триватиме по 12 жовтня 2015 року.

Відповідна ухвала суду розміщена в Реєстрі судових рішень, пише "Укрінформ".

"Надати дозвіл Держфінінспекції у Рівненській області в період з 21 вересня 2015 року по 12 жовтня 2015 року провести позапланову виїздну документальну ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП "Укрбурштин"", - йдеться у судовому рішенні.

Ревізія проводитиметься на підставі клопотання слідчого Слідчого управління УМВС України в Рівненській області, погодженого із прокуратурою.

Реклама:

Під час ревізії планується перевірити повноту надходження коштів за період з 1 січня 2013 року по 8 вересня 2015 року на рахунок ДП "Укрбурштин", в тому числі від складення договорів безвідсоткової поворотної позики. Буде визначене коло суб'єктів, якими вносилися кошти.

Проводитиметься перевірка фактичного використання за цей самий період, у тому числі коштів, які поверталися на підставі поворотної фінансової допомоги.

Будуть перевірені факти відчуження майна ДП "Укрбурштин" ДАК "Українські поліметали" за вказаний період.

У разі виявлення фактів розтрати коштів, їх нецільового використання встановлюватиметься коло відповідальних осіб і сума завданих збитків.

Як випливає з матеріалів справи, підставою для ревізії стало затримання 3 вересня 2015 року автомобіля Mercedes-Benz Sprinter, в якому було 104 мішки бурштину-сирця загальною вагою близько 2600 кг.

Як відомо, компанія "Укрбурштин", яка є власником арештованих у вівторок 2,6 т бурштину, ще з 2005 року перебуває у режимі санації і не контролюється державою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: