Котирування VW обрушилися майже на 20% через скандал у США

Понеділок, 21 вересня 2015, 12:19

Вранці на торгах Франкфуртської біржі різко обрушилися котирування Volkswagen.

Про це пишуть "Ведомости".

Як повідомляється акції автовиробника торгувалися на 19,33% нижче рівня закриття п'ятниці, близько 131 євро за папір, при зниженні індексу DAX на 0,8%.

У минулу п'ятницю американські регулятори заявили, що зобов'язали автовиробника відкликати 482 000 машин з дизельним двигуном через встановлення на них програмного забезпечення, яке допомагає обійти національні екологічні стандарти. Компанії загрожують штрафи на загальну суму до 18 млрд доларів.

Реклама:

У неділю Volkswagen підтвердила цю інформацію і оголосила про початок внутрішнього розслідування.

Агентство з захисту навколишнього середовища США (EPA) і каліфорнійська рада повітряних ресурсів (CARB) при перевірці автомобілів VW виявили маніпуляції, які дозволяють порушити екологічні нормативи США.

Як уточнює Deutsche Welle, встановлене на них програмне обладнання передбачало включення системи контролю за вихлопами на повну потужність тільки під час перевірки машини, а при звичайній експлуатації автомобіля система контролю відключалася.

Як заявляла прес-секретар агентства EPA Синтія Жиль, в результаті викид шкідливих речовин автомобілів перевищував встановлену норму майже в 40 разів.

Під відкликання потрапили Volkswagen Jetta (2009-2015 рр. випуску), Volkswagen Beetle (2009-2015 рр.), Audi A3 (2009-2015 рр.), Volkswagen Golf (2009-2015 рр.) І Volkswagen Passat (2014-2015 рр.).

Гендиректор Volkswagen Мартін Вінтеркорн приніс вибачення у зв'язку зі трапилося і сказав, що в компанії розпочато внутрішнє розслідування.

"Я глибоко жалкую про те, що ми не виправдали довіри наших клієнтів та громадськості. Ці події мають для правління і особисто для мене найвищу ступінь важливості, - цитує Deutsche Welle. - Очевидно, що Volkswagen не потерпить ніяких порушень законів і постанов будь-якого типу" .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: