"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ накрила столичний "конверт", який вивів у "тінь" 100 мільйонів

Неділя, 20 вересня 2015, 13:00

Співробітники СБУ спільно з Держфіскальною службою та прокуратурою припинили у Києві протиправну діяльність конвертаційного центру, який вивів у "тінь" 100 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Як зазначається, зловмисники зареєстрували кілька фіктивних фірм, через які переводили у готівку кошти низки підприємств столичного регіону.

Конверт також "надавав послуги" з мінімізації податків, штучно формуючи для замовників податковий кредит.

Реклама:

Правоохоронці затримали трьох кур’єрів, які перевозили з банку до офісу 500 тисяч гривень готівки, йдеться у повідомленні.

"Під час обшуків у приміщеннях конверт центру правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, спеціальні програми для проведення незаконних оборудок, фінансову документацію, яка свідчить про здійснення протиправної діяльності", - зазначили у прес-службі.

На рахунках фіктивних підприємств заблоковано 5,5 мільйона гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Тривають обшуки та  невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до організації та роботи конвертаційного центру.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!