Кабмін скасував єдине тарифоутворення на воду в Україні

Середа, 2 вересня 2015, 18:41

Кабінет міністрів ухвалив поставу, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

"У середу на засіданні уряду ми ухвалили поставу, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. Адже те, що більш-менш було прийнятним у великих містах, на рівні маленьких міст та селищ працювало просто неефективно", - заявив Зубко.

За його словами, ухвалення постанови дозволить справедливо перерозподілити витрати, пов’язані з виробництвом та наданням послуг з водопостачання та водовідведення між споживачами.

Реклама:

"А підприємства водопровідно-каналізаційного господарства малих міст будуть формувати окремі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення", - сказав він.

Як наголошується, на засіданні 2 вересня уряд підтримав рішення щодо удосконалення діючого механізму формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

"Завдяки доповненню до Порядку формування тарифів, тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення встановлюватимуться з урахуванням особливостей надання підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства централізованого водопостачання та водовідведення відповідним суб’єктам господарювання", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що донині діяв єдиний тариф на централізоване водопостачання та водовідведення для ліцензіатів для всіх груп споживачів.

Так, органами місцевого самоврядування тарифи формувалися та встановлювалися за групами споживачів: населення, бюджетні установи, інші споживачі тощо, які враховували технологічні особливості процесу виробництва/споживання послуг та включали фактичні витрати, пов’язані з цим.

В окрему групу також відносили підприємства, які на території відповідної територіальної громади надавали послуги з централізованого водопостачання та/або водовідведення, використовуючи придбану у іншого підприємства ВКГ питну воду та/або подавали стічні води на очищення іншому підприємству ВКГ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: