Біржі США відкрилися зростанням після дводенного спаду

Середа, 2 вересня 2015, 17:41

Американські фондові індекси почали торги середи позитивною динамікою в рамках корекції після відчутного спаду на початку тижня.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 16:43 індекс широкого ринку S&P 500 зростав на 1,16% - до 1936,92 пункту, індекс DJIA - на 1,23%, до 16248,33 пункту, індекс високотехнологічних компаній NASDAQ піднімався на 1,21%, досягаючи 4689,02 пункту.

Американські фондові біржі слідують в середу за європейськими фондовими індексами, які також демонструють корекційне зростання. Певний вплив на настрої учасників торгів надає неоднозначна внутрішня статистика.

Реклама:

З одного боку, продуктивність американських працівників і підприємств зросла у другому кварталі на 3,3% в річному вираженні, хоча за попередніми даними даний показник становив всього 1,3%.

У той же час оптимізм стримують дані аналітичної компанії Automatic Data Processing, згідно з якими число робочих місць у приватних компаніях США в серпні зросло на 190 тисяч в порівнянні з показником липня. Дані виявилися гіршими за прогнози аналітиків, які очікували зростання на 201 тисячу.

Зростання може виявитися досить крихким і залежатиме від нової статистики.

"Рішення щодо ставки ФРС все ближче, і останні макроекономічні дані здатні змінити його в одну або іншу сторону. Тому дані щодо безробіття в п'ятницю будуть настільки ж важливими, як і сьогоднішня статистика", - заявив агентству MarketWatch аналітик торгової групи Oanda Крейг Ерлам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: