Uzbekistan Airways закриває офіс у Києві

Середа, 2 вересня 2015, 17:01

Національна авіакомпанія Узбекистану Uzbekistan Airways закриває офіс у Києві.

Про це повідомила прес-служба посольства Узбекистану в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, посол Узбекистану Алішер Абдуаліев підтвердив початок процедури закриття офісу.

За словами посла, причиною закриття офісу авіаперевізника є - відсутність з травня 2015 року прямого авіасполучення між столицями двох держав.

Реклама:

"Наша авіакомпанія з травня місяця очікує отримання від авіаційної влади України дозволу на виконання регулярних польотів до Києва з однією частотою в тиждень від кожної сторони на паритетних і взаємовигідних умовах", - сказав Абдуаліев.

"При цьому нами було заявлено, що у міру відновлення стійкого потоку авіаперевезень і збільшення попиту прямого пасажиропотоку, узбецька сторона вийде з ініціативою збільшення частот", - зазначив посол.

За його словами, закриття українською стороною в односторонньому порядку повітряного сполучення між столицями двох держав суперечить умовам угоди між урядами двох країн про повітряне сполучення і співробітництво в сфері повітряного транспорту.

"Хоча на рівні уряду України два місяці тому голосно було заявлено про вжиття невідкладних заходів з відновлення повітряного сполучення між Узбекистаном і Україною, проте ці заяви не були реалізовані уповноваженими міністерствами і відомствами України, а залишилися без належної уваги", - заявив посол.

"У той же час ще є можливість зупинити процес і уникнути повного припинення повітряного сполучення між Узбекистаном і Україною" - підсумував Абдуаліев.

Раніше, в 2013 році національна авіакомпанія Узбекистану планувала припинити регулярні авіарейси Ташкент-Київ-Ташкент.

Тоді пояснювалося, що причиною скасування рейсу може стати конфлікт з МАУ, які чинять тиск на узбецьких партнерів із залученням авіаційної влади та дипломатичного відомства "з метою отримати конкретні слоти Міжнародного аеропорту "Ташкент". МАУ спростувала цю інформацію, підкресливши, що вона готова до співпраці.

У середині 2014 року повідомлялося, що Uzbekistan Airways і МАУ досягли принципової домовленості до кінця липня 2014 року укласти інтерлайн угоду про взаємне визнання перевізних документів, а також угоду код-шерінгу (спільну експлуатацію повітряної лінії).

У травні 2015 року "Узбецькі авіалінії" знову тимчасово припинили виконання рейсів за маршрутом Ташкент-Київ-Ташкент у зв'язку з відсутністю домовленостей між авіаційною владою Узбекистану та України щодо експлуатації договірних авіаліній.

НАК "Узбекистон хаво йулларі", монопольний авіаперевізник в Узбекистані, належить державі. Авіакомпанія виконує рейси в 21 місто країн Європи, Америки, Близького Сходу, Азії, в 22 міста СНД і за 11 напрямами на місцевих авіалініях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: