У РФ перейдуть з трирічного на річний бюджет через падіння нафти

Середа, 2 вересня 2015, 16:40

Рішення про перехід з трирічного бюджету на річний пов'язано не з кризою, а з невизначеністю цін на нафту.

Про це заявив "РИА Новости" помічник президента РФ Андрій Білоусов.

Мінфін РФ має намір запропонувати Держдумі прийняти бюджет не на три роки, а на один, як це було в розпал минулої кризи в 2008 році. Закон про бюджет на три роки приймається з 2006 року.

"Це не пов'язано з кризою. Те, що ціни на нафту ще не знайшли нової точки рівноваги, якраз і задає ту невизначеність, через яку уряд, вочевидь, вийде з пропозицією, щоб у порядку винятку робити не трирічний бюджет, а річний", - сказав Білоусов.

Реклама:

На питання, чи можливе внесення річного бюджету в 2016 році, помічник президента відповів, що, швидше за все, середньострокова ціна на нафту на той час вже буде зрозуміла.

"Я думаю, що протягом року вже буде знайдено рівновагу, ми вже будемо приблизно знати нову середньострокову ціну на нафту. Поки виходимо з того, що ціна на нафту буде близько 50 доларів", - зазначив помічник президента РФ.

Що стосується курсу рубля, то Білоусов не став робити прогнозів. "Курс рубля є значною мірою похідним від цін на нафту, тому що у нас курс плаваючий і, як показує статистика, він досить точно відображає коливання цін", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!