"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У МЕРТ пропонують зробити безкоштовним ліцензування крафтових пивоварень

Середа, 2 вересня 2015, 15:56

Мінекономрозвитку розробило зміни в законопроект № 2971а, які повинні зробити безкоштовним ліцензування пивоварень, що мають чистий дохід за попередній рік менше 15 млн гривень і кількість співробітників менше 50.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Він зазначив, що зміни до Податкового кодексу, прийняті парламентом в 2014 році, про прирівнювання пива до алкогольних напоїв призвели до необхідності пивоварам і дистриб'юторам пива отримувати оптову ліцензію на торгівлю алкоголем.

"Її вартість - 500 тисяч гривень, що абсолютно нематеріальне для великих гравців, але загороджувально для пивоварень-ресторанів і дрібних гравців", - написав Нефьодов.

Реклама:

Возвращаемся к истории с крафтовыми пивоварами.Для тех, кто не в теме - приравнивание пива к крепкому алкоголю привело ...

Posted by Max Nefyodov on 2 сентября 2015 г.

Замміністра економрозвитку повідомив, що вартість цієї ліцензії колись спеціально зробили високою, щоб ускладнити створення фірм-метеликів з торгівлі контрафактним міцним алкоголем.

"Шляхом дискусій з МинФином та МінАПК була вироблена модель, яка робить її безкоштовною для гравців, які мають чистий прибуток за попередній рік менше 15 млн гривень і кількість співробітників менше 50", - заявив він.

"За даними Укрпива, сюди потрапляють всі невеликі гравці, вище - вже пивзаводи. Підтвердженням цього буде служити звичайна фінансова звітність, ніяких додаткових документів готувати не потрібно", - зазначив Нефьодов.

За його словами, ці зміни подані у вигляді правок в законопроект 2971а, який зараз готується до другого читання у податковому комітеті.

"Це тимчасове рішення, надалі ми взагалі хочемо скасувати ліцензування і т.д., але для цього готуємо окремий законопроект, правками тут не обмежишся", - підсумував Нефьодов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: