"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на золото знижуються після чотириденного зростання

Середа, 2 вересня 2015, 15:13

Ціни на золото знижуються після чотириденного зростання за рахунок невпевненості в терміні підвищення процентних ставок ФРС.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.138,81 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.139,7 долара при закритті торгів у вівторок, а ф'ючерси в США з поставкою в грудні подешевшали на 1,50 долара до 1.138,3 долара за унцію.

Трейдери чекають офіційний звіт про зайнятість у США, який вийде в п'ятницю і вплине на рішення ФРС про підвищення ставок на нараді 16-17 вересня.

Реклама:

У середу свої дані про зайнятість опублікує фірма ADP. Хоча золото додало 2% після різкого падіння минулого тижня, трейдери неохоче відкривають нові позиції, поки не буде відомий термін підвищення ставок.

"Інвестори неминуче приділять увагу тому факту, що тепер грудень здається найбільш імовірним терміном підвищення ставок. Можливо, ринок почне враховувати це в котируваннях", - сказав аналітик Mitsubishi Джонатан Батлер.

Зростання ставок підвищить упущену вигоду від інвестицій в золото, що не приносить процентний дохід. З початку року золото подешевшало майже на 4%, в основному за рахунок очікування більш високих ставок.

На думку технічних аналітиків Commerzbank, якщо ціни втримаються вище мінімуму минулого тижня, вони можуть підвищитися до позначки 1.163 долара за унцію.

Срібло торгувалося по 14,54 долара за унцію в порівнянні з 14,57 долара до закриття торгів у вівторок, платина коштувала 1.005,00 долара проти 1.000,50 долара, і паладій - 569,50 долара проти 567,50 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: