Влада зробила перший крок по перенесенню мобільних номерів

Середа, 2 вересня 2015, 14:48

У Мін'юсті зареєстровано новий "Порядок впровадження МНП" (послуга перенесення мобільних номерів).

Про це на своїй сторінці в Facebook написав президент "Київстару" Петро Чернишов.

"Нарешті сталася важлива для телеком-ринку подія: зареєстрований у Мін'юсті новий" Порядок впровадження МНП "(послуга перенесення мобільних номерів), з чим я хочу привітати всіх абонентів", - написав він.

За його словами, тепер у телеком операторів з'явиться стимул ще більше боротися за лояльність клієнта, а у абонента - право переходити з однієї мобільної мережі в іншу, зберігаючи свій номер телефону.

Реклама:

Глава компанії відзначає, що нове положення про МНП - повністю відповідає законодавству України та європейським стандартам впровадження цієї послуги.

За його словами, в Україні історія МНП почалася в 2006 році з внесення змін до законодавства. З цього часу держава шукала технічну та правову модель, яка дозволила б впровадити послугу.

В активну фазу процес увійшов в 2012-2013 рр, коли окремі сумнівні комерсанти "просували" на ринок непрозору і юридично збиткову схему МНП.

Крім того, президент компанії розповів, коли послуга буде доступна клієнту.

"Зараз, як я вже сказав, визначено новий Адміністратор ЦБД, йому присвоєно статус оператора. Він повинен розробити Централізовану базу даних та її копії, якими зможуть користуватися телеком оператори. Ще він повинен придбати відповідне обладнання та ПЗ, видати іншим операторам технічні ввідні, щоб вони, в свою чергу, могли дообладнати свої мережі", - пише він.

За словами Чернишова, після цього МНП буде проходити тестові випробування, що може зайняти ще від трьох місяців

"І вже після завершення тестового етапу ринок буде готовий до повноцінного запуску МНП. Чим раніше Адміністратор виконає всі технічні кроки, тим швидше послуга запуститься", - написав він.

Крім того, абонентам анонімного пріпейда для отримання послуги спочатку потрібно буде зареєструватися у "оператора - донора".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: