Fitch може знизити рейтинг РФ до "сміттєвого"

Субота, 19 вересня 2015, 15:27

Міжнародне агентство Fitch може знову знизити суверенний рейтинг Росії до сміттєвого рівня BB+.

Про це пише Прайм з посиланням на Bloomberg.

Агентство цитує старшого директора агентства Чарльза Севіля, який заявив, що прогноз може бути змінений з негативного на стабільний тільки в разі дотримання деяких умов, серед яких - зростання цін на нафту і скасування санкцій.

За словами Севіля, в 2016 році можливе зростання ВВП РФ в межах від 0 до 0,5%, однак цей прогноз реалізується лише при ціні нафти 60 доларів за барель.

Реклама:

Згідно з підрахунками Fitch, енергоносії становлять 70% експорту і 50% доходів федерального бюджету.

При цьому Мінекономрозвитку РФ, який також стверджує можливість зростання економіки в межах менше 1%, закладає в проект бюджету прогноз на рівні 50 доларів за барель нафти.

Агентство також висловило впевненість в тому, що антиросійські санкції Заходу в найближчі рік - два залишаться в силі, що також негативно позначиться на зростанні економіки.

На відміну від інших агентств "великої трійки" - Standard & Poor's і Moody's - Fitch поки зберігає суверенний рейтинг РФ на інвестиційному рівні.

Раніше агентство вже спробувало змінити суверенний рейтинг, проте міністр фінансів РФ Антон Силуанов опротестував це рішення, заявивши, що не чекає перегляду рейтингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: