У Порошенка сказали, коли почнуть діяти санкції проти РФ

Субота, 19 вересня 2015, 14:41

Рішення української влади про введення санкцій стосовно фізичних та юридичних осіб набуде чинності після публікації відповідного указу президента України в офіційних виданнях.

Про це заявили в адміністрації президента, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це рішення набуде чинності після його публікації в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", - зазначили у прес-службі АП.

Як відомо, Порошенко указом від 16 вересня ввів у дію рішення РНБО від 2 вересня про застосування персональних санкцій.

Реклама:

На офіційному сайті президента було оприлюднено відповідний указ і додатки з повними списками фізичних і юридичних осіб, до яких застосовуються санкції та інші обмежувальні заходи терміном на 1 рік.

До списку увійшли 400 фізичних і 90 юридичних осіб РФ та інших країн, щодо яких застосовуються санкції.

Після критики Заходу було внесено зміни у списки: санкції зняли з кількох іноземних журналістів. Крім того, стало відомо, що у списки потрапили неіснуючих журналістів.

18 вересня РНБО підтримала пропозицію президента про виключення із санкційного списку європейських журналістів, "враховуючи значний суспільний резонанс і стратегічне значення відносин з ЄС". 

Окрім того 18 вересня з сайту президента зникли списки осіб і компаній, які підпадають під санкції за причетність чи ставлення до анексії Криму й конфлікту на Донбасі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: