"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія готується до повернення продовольчих карток

Субота, 19 вересня 2015, 13:27

Міністерство промисловості і торгівлі РФ направило уряду стратегію стимулювання споживчого попиту і розвитку агропромислового комплексу шляхом адресної продовольчої допомоги бідним

Про це пишуть "Ведомости".

Як повідомляє видання, зробити це передбачається в два етапи.

Перший розрахований на період до 2017 року і носить назву "Продуктова карта": окремим категоріям громадян пропонується перераховувати на карту гроші для покупки набору заздалегідь визначених товарів у магазинах, на ринках і в інших торговельних об'єктах, які підключаться до центральної процесінгової системи.

Реклама:

Другий етап - 2018-2020 роки - передбачає організацію соціального харчування (безкоштовного або пільгового) у спеціальних кафе та їдальнях.

"По продовольчих картках Мінпромторг пропонує дозволити покупку тільки свіжих продуктів - свіжих овочів і фруктів, м'ясної продукції, птиці, яєць, молока та молочної продукції, а також насіння і саджанців плодоовочевих культур і рослин", - пише видання.

Як зазначає відомтсво, ніякого спеціального допуску (відбору, акредитації) товарів або виробників для участі в програмі бути не повинно.

Передбачається, що одержувач допомоги буде вільно вибирати товари з асортименту без обмеження ціни за одиницю та кількості.

Втім, Мінпромторг допускає можливість стимулювати і споживання конкретних продуктів, "у тому числі з міркувань підтримки певного сектора агропромислового комплексу".

Наприклад, власникам продовольчих карток можна нараховувати додаткові цільові засоби, які можна витратити, скажімо, тільки на молочні продукти.

БІдні за задумом відомства зможуть і самі вносити гроші на продовольчі картки, а бюджет буде додавати 30-50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: