НБУ продаватиме заставне майно банків на електронних торгах

Субота, 19 вересня 2015, 12:33

Національний банк переходить на електроні торги майном, що було набуто у власність у рахунок погашення боргу за наданими банкам кредитами рефінансування. 

Про це йдеться у відповідному Положенні, затвердженому постановою Правління Національного банку, повідомляє прес-служба регулятора.

"НБУ кредитує банки під заставу рухомого та нерухомого майна. Якщо банк не може виконати свої зобов’язання за наданим кредитом, у тому числі з причини визнання його неплатоспроможним, то Нацбанк має право звернути стягнення на заставлене майно в рахунок погашення заборгованості за наданим кредитом, і в подальшому самостійно реалізувати таке майно", - пояснив директор Департаменту управління ризиками Ігор Будник.

За його словами, у більшості випадків заставлене майно неплатоспроможних банків реалізується Фондом гарантування вкладів фізосіб (якщо заставодавцем був банк) або Держвиконавчою службою (якщо майно передавалося в заставу третіми особами).

Реклама:

Якщо майно з якихось причин не було реалізовано Фондом гарантування вкладів фізосіб або Держвиконавчою службою, то воно переходить на баланс Нацбанку, пояснив він.

Основним нововведенням нового положення є запровадження електронних торгів.

"Електронні торги дадуть змогу спростити реалізацію майна, збільшити конкуренцію як серед організаторів торгів, так і серед покупців та максимізувати вартість реалізації майна. Це черговий крок для посилення прозорості діяльності Національного банку", - зазначив Будник.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!