Україна планує нарощувати експорт сільськогосподарської продукції до ЄС

Субота, 19 вересня 2015, 09:45

Українська сторона розраховує на надання з боку ЄС фінансової та технічної допомоги на імплементацію Угоди про асоціацію, а також допомогу у сфері реформування аграрного сектору. 

Про це йшла мова під час зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка з Комісаром ЄС з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Філом Хоганом, повідомляє Урядовий портал.

Павленко зазначив: "Ми плануємо поступово нарощувати експорт сільськогосподарської продукції до країн ЄС, та повністю використовувати надані їй автономні торговельні преференції, зокрема, шляхом максимального використання квот".

Європейська Комісія надає допомогу Україні в рамках Групи підтримки України при Європейській Комісії (Група Петера Балаша), зокрема щодо адаптації законодавства України до законодавства ЄС та створення Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на 2015-2020 роки.

Реклама:

"Відзначу, що українська сторона розробила низку першочергових законів з метою забезпечення якості продукції харчування та гармонізації законодавства України до вимог Європейського Союзу. Проекти цих законів передані до Верховної Ради України, а деякі з них вже прийняті та підписані Президентом України", - додав Міністр.

У світлі надання Україні автономних торговельних преференцій, пріоритетом залишається найшвидше схвалення всіх законів у сфері санітарно-фітосанітарного контролю, що дозволить повною мірою використати тарифні квоти та режим вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: