Coca-Cola загрожує штраф у 3,3 мільярда за заниження прибутку

П'ятниця, 18 вересня 2015, 20:20

Найбільшому в світі виробникові безалкогольних напоїв Coca-Cola Company загрожує штраф у 3,3 мільярда доларів за заниження показника прибутку в звітностях за 2007-2009 роки.

Про це випливає з повідомлення компанії, пише Прайм.

Згідно з цим повідомленням, Федеральна податкова служба США (IRS) в ході перевірки виявила, що оподатковуваний дохід компанії протягом певного терміну повинен був бути вище повідомленого нею.

Регулятор у зв'язку з цим направив Coca-Cola повідомлення про те, що їй може загрожувати штраф у вигляді додаткових федеральних прибуткових податків.

Реклама:

"Спірні суми, в основному, відносяться до питання трансфертного ціноутворення з урахуванням відповідної суми оподатковуваного доходу, про яку компанії повинні повідомляти в США у зв'язку з ліцензуванням нематеріального майна у визначених споріднених зарубіжних компаніях", - пояснює Coca-Cola.

Компанія стверджує, що дотримувалася тієї ж методології трансфертного ціноутворення, про яку підписала з IRS в 1996 році угоду про стягування податків.
Ця угода захищає компанію від штрафів, якщо вона дотримувалася цієї методології.

За словами компанії, даний спір не зробить істотного впливу на фінансові результати. Coca-Cola також зазначила, що регулярно оцінює свої податкові резерви для подібних ситуацій.

Coca-Cola Company була створена в 1892 році. Компанія, що базується в місті Атланта (штат Джорджія), продає свою продукцію більш ніж в 200 країнах світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: