"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк пояснив, як позбавити Коломойського впливу на главу "Укрнафти"

П'ятниця, 18 вересня 2015, 13:49

Прем'єр Арсеній Яценюк вимагає, щоб Марк Роллінз після вступу на посаду голови "Укрнафти" публічно пообіцяв не брати грошей в інших власників компанії.

Про це він заявив на годині запитань до уряду в парламенті.

"Пан Роллінз, якщо він підпише контракт, має зробити публічну заяву, що окрім тих коштів, які він отримуватиме по контракту у вигляді зарплати і бонусу, не буде отримувати жодних інших фінансових ресурсів від жодних сторін цієї угоди", - закликав прем'єр.

"Щоб не було так, що за спиною є якась прихована угода, і хтось матиме вплив на керівника "Укрнафти". Його публічна заява може бути, в разі порушення, предметом розгляду у міжнародних судах", - попередив Яценюк.

Реклама:

Він також розповів, що минулого тижня разом з головою "Нафтогазу" зустрічався з Роллінзом.

"Основна затримка підписання контракту була пов'язана з ключовим пунктом – відповідальність голови "Укрнафти" за виплату дивідендів", - розповів Яценюк.

За його даними, "Укрнафта" винна державі за 2013 рік 1,78 млрд гривень дивідендів, а за 2014 – близько 0,6 млрд гривень.

"Після проведених переговорів з Роллінзом, він погодився на те, щоб включити цей пункт до контакту. Кабмін розглянув питання і підтримав позицію міністерства і "Нафтогазу" щодо схвалення цього контракту. На 28 число призначена спостережна рада, яка затвердить контракт", - заявив Яценюк.

За словами прем'єра, після призначення Роллінз "матиме 30 днів на те, щоб повністю замінити правління "Укрнафти".

Як відомо, раніше депутат Лещенко оприлюднив документи, згідно з якими, Ігор Коломойський уклав таємну угоду з Петером Ванхеке про передачу повноважень керування "Укрнафтою" заступникам голови правління - Володимиру Пустоварову або Олексію Кущу.

Згідно з проектом контракту, який є в розпорядженні "Української правди", новому голові "Укрнафти" будуть платити не менше мільйонадоларів на рік.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!