Росія скаржитиметься у Брюсселі на санкції України

П'ятниця, 18 вересня 2015, 12:46

Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв не виключив надання підтримки компаніям, які підпали під санкції України, в залежності від їх економічного становища.

Про це глава міністерства повідомив ТАСС.

"Надавати підтримку компаніям? Буде залежати від стану, в якому вони перебуватимуть", - сказав він.

Вплив нових українських санкцій проти компаній РФ буде негативним, але макроекономічно обмеженим.

Реклама:

"Санкції вплинуть негативно, правда обсяг товарообігу у нас зараз сильно скоротився, так що це не матиме великого макроекономічного значення. Але для окремих компаній вплив буде негативним", - сказав міністр.

Улюкаєв також заявив про намір підняти на майбутній у листопаді тристоронній зустрічі в Брюсселі питання розширення санкцій України проти РФ.

"Так, будемо. Тому що це ще один з недружніх кроків української сторони. За останній рік було прийнято понад 40 нормативно-правових актів різного рівня, які спрямовані проти російських інвесторів і російських компаній, що погіршують умови їх роботи",  - заявив він.

Він нагадав, що Росія вже підготувала пакет заходів щодо введення продовольчого ембарго відносно товарів України з 1 січня 2016 року, коли має набути чинності угода про асоціацію України та ЄС.

"Будемо розглядати й інші варіанти", - сказав Улюкаєв.

Як раніше заявляв перший заступник міністра економічного розвитку Олексій Лихачов, Росія, Євросоюз і Україна повинні підготувати міжурядові угоди або міжнародний договір з питання про імплементацію угоди асоціацію України з Євросоюзом.

При цьому основні параметри документа можна було б розглянути на черговій зустрічі на міністерському рівні в листопаді в Брюсселі, зазначив він.

Як відомо, 16 вересня ррезидент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

ПОВНИЙ СПИСОК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!