"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія очікує погашення боргу України повністю і в строк

П'ятниця, 18 вересня 2015, 10:15

Росія очікує погашення боргу України повністю і в строк.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду РФ у зв'язку з вимогами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка списати частину боргу перед РФ.

"Позиція Росії залишається колишньою: Україна повинна повністю і в строк розплатитися за зобов'язаннями, придбаним в грудні 2013 року за рахунок коштів ФНБ. Так звана боргова операція, в якій Росія не приймає участі, не здатна достатньою мірою полегшити борговий тягар України", - заявляють в Москві.

"Дебіторам вигідніше заплатити Російської Федерації прямо зараз, оскільки дефолт по цих зобов'язаннях буде коштувати йому набагато дорожче: доведеться сплатити не тільки судові витрати, а й штрафні відсотки за прострочення платежів", - підкреслюють в уряді.

Реклама:

Нагадаємо, 27 серпня Україна погодила з кредиторами умови реструктуризації дежавного боргу.

У Києві наполягають, що реструктуризація боргу повинна торкнутися і російського кредиту в 3 млрд доларів - точніше, облігації на цю суму, викуплені РФ наприкінці 2013 року і формально не відносяться до прямих міждержавних позик.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що так як РФ не долучилася до комітету кредиторів, то вона "не отримає ні за яких обставин кращих умов, ніж інші кредитори".

У опублікованій постанові українського уряду російський кредит значиться в списку зобов'язань, включених до реструктуризації.

Про намір списати частину боргу влада України оголосила під час отримання нового кредиту від МВФ у березні 2015 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!