Deutsche Bank згорнув більшу частину бізнесу в Росії

Четвер, 17 вересня 2015, 19:56

Deutsche Bank офіційно оголосив про припинення роботи у сфері корпоративних банківських послуг та цінних паперів в Росії.

Про це повідомляє РБК.

Рішення, як зазначено в прес-релізі банку, прийнято з метою зменшення складності процесів, витрат, ризиків і використання капіталу.

Для проведення операцій з російськими цінними паперами банк буде залучати треті сторони.

Реклама:

Як зазначається,  російський бізнес корпоративного фінансування та торговельних операцій банку продовжить обслуговувати клієнтів з міжнародних офісів. Завершити переведення клієнтського обслуговування на нову модель планується завершити в найближчі кілька місяців.

Минулого тижня джерело РБК, близьке до головному офісу банку у Франкфурті-на-Майні, повідомило про закриття банком торгівлі цінними паперами (приблизно 55% виручки) і корпоративного обслуговування - ці напрямки переведуть в Лондон.

Як стверджувало джерело, банківська група може залишити в Росії тільки global transaction banking (банківські послуги, включаючи грошові перекази, депозитарне обслуговування, супровід зовнішньоторговельних угод).

Співрозмовник РБК називав в якості причин санкції, занепад російського фондового ринку і погану систему контролю в московському офісі, де співробітників підозрюють у сприянні відмиванню грошей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: