BlaBlaCar став одним з п'яти найдорожчих стартапів Європи

Четвер, 17 вересня 2015, 15:53

Капіталізація сервісу спільних поїздок BlaBlaCar виросла до 1,4 млрд доларів (1,6 млрд долларв) після залучення 200 млн в ході останнього раунду фінансування.

Про це повідомляють The Financial Times джерела, знайомі з питанням.

Таким чином, зазначає The Telegraph, проект увійшов до п'ятірки найдорожчих стартапів Європи, поряд з музичним сервісом Spotify і сервісом доставки їжі Delivery Hero.

Компанії вдалося залучити інвестиції від американських компаній Insight Venture Partners і Lead Edge Capital, а також від базується в Стокгольмі Vostok New Ventures.

Реклама:

За даними джерел, нові інвестори оцінили BlaBlaCar в 1,4 млрд доларів. Це означає, що компанія увійшла до числа так званих unicorns - технологічних стартапів, чия капіталізація перевищила 1 млрд доларів, відзначає FT.

Французький сервіс BlaBlaCar працює в 19 країнах, його послугами користуються близько 20 млн осіб.

Через сайт або мобільний додаток BlaBlaCar мандрівники можуть знайти водія, який їде в потрібному їм напрямку, а водії - попутників.

За словами представника сервісу Сергія Авакян-Ржевського, поїздка з попутником BlaBlaCar в середньому на 30-40% дешевше від вартості квитка на автобус на аналогічну відстань.

РБК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!