Міноборони планує попросити з держбюджету 67,8 мільярда

Четвер, 17 вересня 2015, 15:44

У 2016 році Міноборони планує попросити з держбюджету суму в розмірі 67,8 млрд грн.

Про це сьогодні повідомив заступник директора департаменту фінансування Міністерства оборони Сергій Винник, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

"На цей рік Міністерству оборони у держбюджеті заплановано і виділено 52,2 млрд грн. Якщо порівнювати з минулим роком, то це практично в два рази більше. Торік було на цілі оборони виділено 27,3 млрд грн, тобто, більш ніж у два рази", - сказав Винник.

За його словами, 52,2 млрд грн будуть розподілені наступним чином: 14,5 млрд грн підуть на озброєння і військову техніку, а саме: 5,6 млрд грн - на технічне оснащення ЗСУ, 3,5 млрд грн - на підвищення рівня технічної готовності.

Реклама:

Крім того, 921 млн грн - на забезпечення засобами зв'язку, 21,2 млрд грн - грошове забезпечення і зарплати військовослужбовцям, 13,2 млрд грн - тилове забезпечення, 1,2 млрд грн - підготовка військ і 796 млн грн будуть виділені на міжнародне співробітництво і миротворчу діяльність.

"На сьогодні нам цих коштів вистачає. Практично всі види діяльності Збройних Сил на сьогодні ресурсом забезпечені", - сказав він.

Винник додав, що, плануючи бюджет Міноборони на наступний, 2016 рік, військове відомство планує попросити з держбюджету суму в розмірі 67,8 млрд грн.

"Ми обгрунтовуємо ці суми і виходимо з того, що нам ще потрібно зробити, щоб наша боєготовність була відповідною і щоб ми могли протистояти тій агресії, яка є на сьогодні", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: