Санкції України не підірвуть банківську систему РФ - глава ЦБ

Четвер, 17 вересня 2015, 14:39

Санкції України щодо російських банків не підірвуть стійкість банківської системи РФ, ризиків таких немає.

Про це повідомила глава ЦБ Ельвіра Набіулліна, пише Прайм.

"Ні, це рішення, звичайно, не в змозі підірвати стійкість банківської системи Росії, ми не бачимо великих ризиків", - сказала Набіулліна журналістам у кулуарах форуму Finnopolis, коментуючи санкції України проти 28 російських банків.

Нагадаємо, 16 вересня президент України Петро Порошенко ввів у дію санкції проти Російської Федерації строком на один рік.

Реклама:

Санкційний список включає в себе 388 фізичних і 105 юридичних осіб. Українські санкції торкнулися 28 російських банків, у тому числі такі великі, як Газпромбанк, Банк Москви і Россельхозбанк, але не торкнулися Сбербанку, ВТБ і Зовнішекономбанку, що мають "дочірні" організації в Україні.

У списку також чотири банки, які вже позбулися ліцензій.

Інші банки мають філії, офіси або операційні каси на території анексованого Криму.

Серед них "Агроінкомбанк", "Байкал Банк", "Верхневолжський, "Генбанк", "Джаст Банк", "Інвестрастбанк", Індустріальний ощадний банк, К2 Банк, Краснодарський крайовий інвестиційний банк, "Першотравневий", "Рубльов", "Північний кредит", Смартбанк, Тальменка-банк, Темпбанк, ФІА -Банк, "Фінансовий стандарт".

Активи цих банків, згідно з указом українського президента, повинні бути заблоковані, їм заборонено надавати фінансову допомогу, видавати позики або кредити, гарантії, придбавати цінні папери.

ПОВНИЙ СПИСОК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!