"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Ощадбанку" кажуть, що звинувачення Демчишина безпідставні

Четвер, 17 вересня 2015, 12:19

Інформація щодо затримки фінансування з боку "Ощадного банку" є абсолютно безпідставною.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Згідно із повідомленням. розпорядження "Про комплексні заходи щодо стабілізації роботи енергокомпаній та ТЕЦ для забезпечення надійності роботи об'єднаної енергосистеми в осінньо-зимовий період 2015/16 року", було внесено на розгляд уряду власне самим Міненерговугілля та передбачає використання акредитивної форми розрахунків.

Крім того, як зазначається, розпорядження було прийняте Кабміном 24 липня 2015 року.

Реклама:

"Протягом серпня здійснювалось документальне оформлення визначеної розпорядженням процедури оплати за вугільну продукцію.  При цьому, п’ять компаній з десяти, які отримали кошти по розпорядженню, підписали договір з банком на відкриття акредитиву ще 28.08.2015 року", - йдеться у повідомленні.

Також, договір про відкриття кредитної лінії ДП "Енергоринок" на суму 2 млрд грн укладено АТ "Ощадбанк" 7 вересня поточного року.

Крім того, у фінустанові зазначили, що протягом цього ж дня проведено авансування підприємств теплової генерації для відкриття акредитивів для постачання енергетичного вугілля, видобутого на території України.

Після отримання 7 вересня коштів ДП "Енергоринок" три компаній надали документи на підтвердження поставки та вже через два дні - 9 вересня оплатили поставку вугілля, нагадали у банку.

"Завдяки спільним зусиллям уряду, Нацбанку та АТ "Ощадбанк" для сталого проходження опалювального сезону 2014-2015 років, було здійснено безпрецедентне додаткове кредитування підприємств для розрахунків за придбані енергоносії у обсязі 7 млрд. грн., зобов’язання за якими  на поточний момент в повному обсязі виконані", - підсумували у фінустанові.

Як відомо, раніше міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що закупівлю вугілля гальмує "Ощадбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!