"Банк Москви" та "Газпромбанк" потрапили під українські санкції

Четвер, 17 вересня 2015, 11:38

Персональні економічні санкції стосуються 29 російських банків, зокрема Банку Москви, що має 100% "дочку" в Україні БМ Банк (Київ), а також Газпромбанку (Москва), що кредитував великі українські підприємства.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, до них застосовується два види санкцій - блокування активів і зупинка виконання економічних та фінансових зобов'язань.

У першому випадку йдеться про тимчасове обмеження права банку користуватися і розпоряджатися майном, що йому належить, у другому - про заборону надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії, здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів і купувати цінні папери.

Реклама:

Як повідомлялося, Газпромбанк раніше, зокрема, надавав кредити НАК "Нафтогаз України" й азотним підприємствам Ostchem Дмитра Фірташа, які ще не погашені.

Українські банки з російським капіталом в оприлюдненому переліку відсутні. Раніше, в липні цього року, Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) анулювала п'яти банкам з російським капіталом ліцензії на ведення господарської діяльності на фондовому ринку.

Йдеться про Промінвестбанк (97,85% належить Внешекономбанку), ВТБ Банк (99,97% у Банку ВТБ), дочірній банк Сбербанку России та "сестринський" йому ВиЭс Банк, а також БМ Банк.

Експертно-апеляційна рада при Державній регуляторній службі 16 вересня відмовила цим банкам у задоволенні їхньої скарги на рішення НКЦПФР.

Він також рекомендував Нацкомісії терміново надати роз'яснення щодо дій цих банків у частині захисту і дотримання прав суб'єктів третіх осіб, що випливають з рішень НКЦПФР про анулювання ліцензій цих банків на реалізацію професійної діяльності на фондовому ринку.

Як відомо, 16 вересня ррезидент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

ПОВНИЙ СПИСОК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!