Яценюк попередив ВР, що вони в четвер можуть привести Україну до дефолту

Четвер, 17 вересня 2015, 11:13

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що неголосування парламентом за пакет щодо реструктуризації боргів України означатиме дефолт для країни.

Про це він заявив у Верховній Раді, представляючи пакет законів щодо реструктуризації боргів.

"Неголосування означитиме фактичне оголошення дефолту і те, що українські громадяни не зможуть отримати підвищення соціальних виплат", - заявив Яценюк.

Водночас, якщо ВР підтримає закони, Яценюк вважає, що це дає додатковий фінансовий ресурс далі проводити реформи.

Реклама:

Яценюк також повідомив, що ВР має дозволити списання  20% боргів – 3,6 мільярдів доларів США.

"Мова йде про списання вже сьогодні 3,6 мільярдів доларів США, а аткож мова йде про додаткову економію і фактичне списання процентів. Які ми повинні були б заплатити до 2040 року у розмірі 5,3 мільр доларів США", - повідомив Яценюк.

"Окремо прийнято рішення щодо відтермінування погашення по тілу боргу 11 млрд доларів ще на чотири роки. Тобто найближчі 4 роки Україна не буде виплачувати тіло кредиту", - сказав Яценюк.

Він додав, що реструктуризація дозволить підняття пенсій на 13% і зарплат для висококваліфікованих працівників – на 19%.

"Ця угода схвалена всім світовим співтовариством і підтримується МВФ, всіма урядами країн Великої сімки", - наголосив прем'єр.

За його словами, єдиною країною, яка не підтримала угоду, є Росія.

"Росія вимагає сплати всього боргу. Але кращих умов для Росії не буде! Або приймаєте ці умови, або інших умов РФ не отримає", - наголосив Яценюк.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: