"Доктор Веб" і "Лабораторія Касперського" потрапили під санкції України

Четвер, 17 вересня 2015, 10:32

Найбільший російський виробник антивірусів "Лабораторія Касперського", його українська "дочка", а також ще один виробник антивірусів "Доктор Веб" потрапили під персональні економічні санкції України.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Ці компанії включені до переліку юридичних осіб, затвердженому указом президента Петра Порошенка про санкції у середу: у цих компаній забороняється здійснювати держзакупівлі товарів, робіт і послуг.

Крім того встановлюється заборона на використання органами державної влади антивірусних програмних продуктів Kaspersky виробництва російських комерційних структур.

Реклама:

Зокрема, під санкції потрапили ЗАТ "Лабораторія Касперського", компанія "Лабораторія Касперського" (Москва) і ТОВ "Лабораторія Касперського" (Київ), а також ТОВ "Доктор Веб" (Москва).

Причиною для введення санкцій проти "Лабораторії Касперського" і "Доктора Веба", згідно з документом, є дії іноземної юрособи, які створюють реальні або потенційні загрози націнтересам і безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяють терористичній діяльності або призводять до окупації країни.

Як повідомляється на сайті "Доктор Веб", серед найбільших їхніх клієнтів є Верховна Рада України, Державна податкова адміністрація, Фонд держмайна, Пенсійний фонд, Міноборони, Міносвіти, ГПУ, Мінсоцполітики, Центральний виборчий комітет України, ДСТСЗІ СБУ.

Також у списку є "Райффайзенбанк Аваль", "Українська Промислова група", ТОВ "Северсталь-Україна", ЗАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", Інститут ядерних досліджень НАНУ та ін.

Як відомо, 16 вересня ррезидент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

ПОВНИЙ СПИСОК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: